Ledenlogin

Nieuwsbrief augustus 2021 | Typen als leervoorwaarde | Programma 2021-2022

Beste collega’s en nieuwsbrieflezers,

Hopelijk hebben jullie genoten (of genieten jullie nog) van de vakantieperiode. Het nieuwe schooljaar staat immers voor de boeg waarbij de regio Noord-Nederland het spits mag afbijten. Sommige opleiders beginnen direct bij de start van het schooljaar; andere zullen nog volop bezig zijn met het werven van cursisten. Wij wensen jullie hoe dan ook een succesvol jaar toe.

Wel de tools, óók de skills

In de mediacampagne is dit voorjaar uitgebreid aandacht gevraagd voor typevaardigheid op school. De mailing ‘Typeskills broodnodig in de digitale wereld’ is naar alle basisscholen in Nederland verstuurd en geplaatst op de website Onderwijs van morgen.

Typen leer je niet vanzelf

Ook pleiten we voor begeleid typeonderwijs, verzorgd door een vakleerkracht. Deze zorgt voor een goede instructie, motivatie en doorzettingsvermogen zodat de leerlingen na afloop met een goed resultaat het CBT-diploma behalen. Begeleid leren typen blijkt nog steeds de beste optie. Typen leer je echt niet vanzelf: typevaardigheid als leervoorwaarde.

Typewedstrijd Intersteno

Bij de in dit voorjaar gehouden internetwedstrijd typen haalde voor Nederland Niene Floothuis de eerste plaats in de categorie t/m 12 jaar met 298 apm. Wendy Lempers behaalde met 637 apm de eerste plaats in de categorie vanaf 13 jaar. Uit handen van Interinfo Groep Nederland ontvingen zij de beker. Klik hier voor het complete nieuwsbericht.

Programma 2021-2022

ALV 2021

De Algemene Ledenvergadering vindt plaats op vrijdag 19 november 2021 om 19.00 uur in:

Hotel Veenendaal (Van der Valk)
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal.

Meld je aan bij Els Bredewoud. De jaarstukken worden – na aanmelding – begin november toegestuurd. Ook als je de ALV niet kunt bijwonen, vernemen we dat graag.

NK Typen

In het voorjaar van 2022 zal het NK Typen hopelijk weer gewoon kunnen plaatsvinden. Via de nieuwsbrieven word je hiervan op de hoogte gehouden. Neem eens een kijkje op de website nk-typen.nl. De vorige edities met foto’s en uitslagen kun je hier bekijken.

(Bij-)scholing

Voor de docentencursussen:

  • Google Documenten
  • Word Online (Office 365)
  • Didactiek voor de typedocent

kun je je elk moment aanmelden. Klik hier voor meer informatie.

Interstenocongres Maastricht

Het 53e Interstenocongres vindt plaats van 6 tot en met 11 augustus 2022 in Maastricht. Het belooft weer een interessant congres te worden met het WK typen, tekstverwerken en meer. Kijk eens op de website.  Met zo heerlijk dichtbij in ons eigen land in de prachtige stad Maastricht kun je deze kans niet laten lopen. Klik hier voor het nieuwsbericht.

CBT-pennen

Laat zien dat jij de CBT-kwaliteit biedt en deel de pennen uit aan je leerlingen en de teamleden op de scholen waar jij werkzaam bent. De pennen kun je aanvragen bij Ellen Olde Nordkamp. Er zijn ook flyers verkrijgbaar die je met je eigen instituutsnaam kunt bedrukken. Vermeld het aantal dat je wilt ontvangen.

Typedocent gevraagd

Kindertypecursus.nl zoekt m.i.v. het komend schooljaar versterking van het team typedocenten. Klik hier voor meer informatie op Facebook of neem contact op met Sylvia Ligterink.

Vul informatie in bij sidebar blog om hier iets te tonen

Nieuwsbrief