Ledenlogin

Interstenocongres 2022

In september 1887 vond het eerste congres plaats in London. Dit was een idee van Sir John Westby Gibson om het 300-jarig bestaan van het moderne kortschrift (stenografie) te vieren. Hier kwamen 400 deelnemers een hele week samen om te discussiëren over het gebruik van stenografie in de parlementaire en gerechtelijke verslaglegging. Belangrijk hierbij was de invloed hiervan op scholing en de komst van de vrouwen in deze ‘mannelijke’ wereld. Lees meer…

Het 53e Interstenocongres vindt plaats van 6 tot en met 11 augustus 2022 in Maastricht. Het belooft weer een interessant congres te worden met daarin het WK typen, tekstverwerken en meer: vele lezingen en gezellige, informele ontmoetingen van vakgenoten uit de hele wereld. Neem dus een kijkje op de website.  Met zo heerlijk dichtbij in ons eigen land in de prachtige stad Maastricht kunt u deze kans niet laten lopen.

Videoverslag WK 2019 Cagliari

WK typen 1961 Wiesbaden

Nostalgische beelden van het wereldkampioenschap typen tijdens het 24e Interstenocongres in 1961. Het was dit jaar voor het eerst dat de IBM-machine met de schrijfkop werd ingezet. Daarvoor hadden we alleen nog de machines met type-armen (al dan niet elektrisch). Helaas is de uitslagenlijst van deze WK niet beschikbaar. Maar de uitslagen van de in 1995 in Amsterdam gehouden WK vind je hier.

Vul informatie in bij sidebar blog om hier iets te tonen

Nieuwsbrief