Ledenlogin

Digitaliseren? Vergeet de typecursus niet!

Schrijven: een superbelangrijke basisvaardigheid. Op de basisschool wordt er veel aandacht aan besteed. Terecht. Typen is een vorm én verlengstuk van schrijven. En ‘digitale geletterdheid’ is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Daarom gunnen wij ieder kind schrijfskills én typeskills, zodat ze de ICT-, taal- en studievaardigheden ontwikkelen die zo hard nodig zijn in deze digitale wereld.

Wel de tools, óók de skills

Leerlingen krijgen op school de digitale tools aangereikt: laptops, Chromebooks en tablets. Maar de skills om met die tools te werken zijn veel belangrijker. Zodra een kind de weg weet op het toetsenbord, leert wat een fijne en gezonde werkhouding is én snel kan werken in programma’s als Google Docs en Word (Online), dan is dat kennis voor het leven. En: het bespaart je kostbare onderwijstijd. De computer als leermiddel en typevaardigheid als leervoorwaarde voor digitale geletterdheid.

De voordelen op een rij

Blind typen bespaart (onderwijs)tijd.

Typeskills zijn niet alleen handig in het onderwijs, maar ook in het werkveld.

Kinderen die met tien vingers kunnen typen, zijn beter in het beantwoorden van vragen op de computer.

Typevaardigheid valt onder Nederlands, ICT-vaardigheden én schrifteducatie: drie vliegen in één klap.

Kwaliteit voorop

Professionele begeleiding van vakleerkrachten op school broodnodig. Het goede nieuws: die zijn er.
Het CBT leidt docenten op die gespecialiseerd zijn in typevaardigheid. Die kwaliteit bieden in de klas. En die kinderen klaarstomen voor een skill waar ze hun leven lang plezier van hebben.

Een vakleerkracht op school

CBT-opleiders zijn branche-erkend en in het bezit van het Keurmerk Opleiders. Deze opleider verzorgt een complete cursus voor je leerlingen: je kiest voor kwaliteit én ‘handjes in de klas’: laat volledig ontzorgd deze lessen verzorgen.

Een vakleerkracht in school

Bij het CBT kun je de opleiding docent typevaardigheid volgen. Alle aspecten van het typeonderwijs, waaronder vakdidactiek en eigen vaardigheid, komen hier aan bod. De opleiding wordt afgesloten met een tentamen. Je hebt hiermee een gecertificeerd typedocent in je team.

Typeles op school?

Ja, natuurlijk! We horen graag van je.

Vul informatie in bij sidebar blog om hier iets te tonen

Nieuwsbrief