Ledenlogin

Nieuwsbrief mei 2021 | Internetwedstrijd | Mediacampagne | Keurmerk | ALV

Beste lezers,

Met nog zo’n zes weken te gaan komt het einde van een – wederom bewogen – schooljaar weer in zicht. De meeste opleiders hebben inmiddels hun cursussen met een examen afgerond. Toch zijn we nog niet in de vakantiemodus: behalve de activiteiten in de afgelopen weken, zijn er de komende weken nog enkele én zijn we alweer bezig met de plannen voor het nieuwe schooljaar. Houd de agenda op de website dus in de gaten.

Uitslag internetwedstrijd typen Intersteno

Van 15 maart tot en met 12 mei jl. is de internetwedstrijd typen van Intersteno gehouden. In deze periode hebben 841 deelnemers hun best gedaan om aan de normen in hun categorie te voldoen. Alle deelnemers typten gedurende 10 minuten. Voor elke fout werden 50 aanslagen afgetrokken. De uitslagen van alle geslaagde deelnemers vind je hier. Toch vermelden we hier wel graag even de kampioen:

Sean Wrona uit Washington DC (USA) heeft de eerste plaats bemachtigd met maar liefst 797 aanslagen per minuut en slechts drie fout!

Uit Nederland hebben er dit jaar 27 deelnemers meegedaan, van wie er 22 geslaagd zijn. Dit aantal is groeiende, dus hopelijk zijn er volgend jaar nog véél meer deelnemers! Iedere geslaagde deelnemer krijgt het Interstenodiploma thuisgestuurd. De bekers voor de Nederlandse beste drie per categorie gaan naar:

Categorie 13 jaar en ouder:

  1.  Wendy Lempers, landsgroep Interinfo  (637 apm/7 fout, 6028 punten)
  2.  Naomi Snijder, Typisch Ellie (403 apm/2 fout, 3930 punten)
  3.  Sanne Breed, REA College (349 apm/2 fout, 3397 punten)

Categorie t/m 12 jaar:

  1. Niene Floothuis, AB Opleidingen (298 apm/10 fout, 2485 punten)
  2. Katie Hoebe, Typisch Ellie (211 apm/2 fout, 2011 punten)
  3. Julia Brink, Typisch Ellie (198 apm/2 fout 1880 punten)

Gefeliciteerd met deze fantastische prestaties!

Naamsbekendheid CBT

De mediacampagne online is van start gegaan. Een advertorial met de veelzeggende titel ‘Typeskills broodnodig in digitale wereld’ kun je hier bekijken. In het Onderwijsblad en Praxisbulletin komen advertenties in de maanden juni en oktober. Begin juni gaat er een fysieke mailing uit naar álle basisscholen in Nederland. Daarnaast worden alle pabo’s benaderd met de vraag of er voldoende aandacht is voor typevaardigheid in het basisonderwijs. Met deze (uitgebreide) campagne vragen we aandacht voor de professie van de typedocent én voor de kwaliteit van de opleiders. Lees meer…

Keurmerk-kenmerk

Op de eerstvolgende ALV die op vrijdag 19 november a.s. in Veenendaal wordt gehouden, zullen de vernieuwde CBT-Keurmerkbordjes worden uitgereikt.

Ledenenquête examens

In april zonden wij onze leden een enquête over de CBT-examens. De aanleiding hiervoor is dat nog steeds veel opleiders hun eigen diploma verstrekken met de meest uiteenlopende normen en eisen. Bovendien ziet de examencommissie dat de animo voor de examens tekstverwerken dalende is. De reacties die wij van jullie hebben ontvangen, worden besproken in de eerstvolgende bestuursvergadering op 28 mei aanstaande. Degenen die dat hebben aangegeven, zullen worden uitgenodigd voor een ‘brainstormsessie’. Misschien heb je nog andere vragen en/of opmerkingen voor het bestuur? Mail ze gerust.

 

Vul informatie in bij sidebar blog om hier iets te tonen

Nieuwsbrief