Ledenlogin

Nieuwsbrief juni 2020 | bijeenkomst | waarde typediploma | fouten-ABC

jongleurHoewel de laatste periode van het schooljaar heel anders is verlopen, nadert de zomervakantie toch weer met rasse schreden. Of je er nu wel of niet op uittrekt in de komende periode: we zijn wel allemaal toe aan wat rust. De laatste maanden zijn voor de meesten erg hectisch geweest en velen hebben met spring- en vliegwerk alle ballen in de lucht moeten proberen te houden.

Bijeenkomst opleiders

Op maandag 6 juli 2020 om 19.00 uur is er een bijeenkomst (met Zoom) waarin we net als vorig jaar het schooljaar willen evalueren. Door de ‘vreemde’ laatste periodeZoom van  dit schooljaar, zijn er wellicht specifieke zaken die u wilt bespreken of waarover u advies wilt krijgen van collega’s. Te denken valt dan aan: het niet (geheel) kunnen examineren, werving leerlingen voor het nieuwe schooljaar etc. Breng dus gerust uw bespreekpunten in. Ook startende en nieuwe opleiders zijn van harte welkom!
Het maximum aantal deelnemers is tien. Aanmelden kan bij Els Bredewoud. Als er meer belangstelling is, zullen wij op een ander moment deze bijeenkomst op korte termijn herhalen.

Het ene typediploma is het andere niet

GeslaagdVoor de erkenningsaanvraag van de CBT-diploma’s typevaardigheid hebben wij een klein onderzoek uitgevoerd bij de opleiders die een eigen typediploma uitgeven.
De aanleiding hiervoor was een opmerking van een opleider die begeleid typeles geeft: ‘Hoe weet je nu dat mijn diploma meer waard is dan van een andere (online) aanbieder van typecursussen?’. Simpel: dat weet je niet. Het werken met eigen normeringen is niet transparant. Een landelijk diploma zorgt voor eenduidigheid. Klik hier voor een klein overzicht van typediploma’s in Nederland. Lees meer…

Foutenanalyse ABC

backspaceBij de ene opleider mag onbeperkt met de backspace gewerkt worden, terwijl dit bij de andere opleider juist niet toegestaan of zeer beperkt is. Afhankelijk hiervan zou je ook je foutenpercentage kunnen bijstellen. Een klein stukje uit het onderdeel foutenanalyse en didactiek voor de typedocent leert ons het volgende. Lees meer…

Vul informatie in bij sidebar blog om hier iets te tonen

Nieuwsbrief