Ledenlogin

Nieuwsbrief januari 2020 | Promotie | Examens | NK 2020

vuurwerkHallo 2020!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen. Wij wensen u een mooi, goed maar vooral gezond Nieuwjaar.

Promotiecampagne typevaardigheid

Volgende week wordt de mailing “Tijd voor Typeles” naar de basisscholen verstuurd. In februari zal deze informatie als bijsluiter worden meegestuurd met het magazine Jeugd in School en Wereld (JSW). Ook de CBT-cursussen en -trainingen die voor het voorjaar 2020 staan gepland worden meegestuurd. We zijn benieuwd naar de reacties.

Examens 2020

De opgaven voor 2020 zijn weer op een fantastische wijze samengesteld door onze examenmakers. De opdrachten zijn geschikt voor zowel Word voor Windows als Google Documenten en deels voor Word Online. Alle teksten en afbeeldingen voor de examens goud, zilver en brons 2020 staan op de CBT-site. De examenopgaven goud, zilver en brons 2019 kunt u opvragen bij uw regioleider.

Tariefverhoging Post.nl

De eerste CBT-examens worden deze maand afgenomen. Post.nl heeft de tarieven verhoogd. Daarom zijn de afrekenformulieren voor de examens aangepast. U vindt ze in het leden-logingedeelte. Natuurlijk kunt u het formulier ook bij uw regiobureau opvragen.

Examenoefenboeken Google Docs en Word Online

google documentenSteeds meer opleiders gaan werken met online tekstverwerkers. Het CBT heeft lesmateriaal samengesteld voor Google Docs en Word Online. Natuurlijk is het oefenboek WorWord Onlined voor Windows ook nog steeds beschikbaar. De gedrukte boekjes zijn van dusdanige kwaliteit dat ze een aantal jaren meegaan. Deze kosten € 7,50 per stuk. Lid-opleiders kunnen dit lesmateriaal ook digitaal opvragen bij Joeke Spierings.

Interstenocongres 2019: een terugblik

banner_cagliariHet 52e Interstenocongres vond plaats in juli 2019 in Cagliari (Italië). Het was weer een interessant congres met vele lezingen en (gezellige, informele) ontmoetingen van vakgenoten uit de hele wereld. Er is een mooie video gemaakt waarin zowel de deelnemers aan de wedstrijden als de organisatie aan het woord zijn. Beslist de moeite van het kijken waard!

NK Typen 2020

Het NK Typen zal plaatsvinden op zaterdag 18 april 2020 in het Erve Asito-stadion in Almelo (Heracles). Inschrijven kan vanaf eind januari 2020 op de website van het NK Typen.erve asito Alle opleiders van Nederland wordt gevraagd deelnemers te leveren. Naast het meedoen aan de typewedstrijd is dit een mooie gelegenheid om een fantastische dag met elkaar te hebben. En als je in de prijzen valt, is dat mooi meegenomen!

Opmerkelijk…

Lianne ten Heggeler heeft een wel heel bijzondere leerling. Het is een jongen van 11 jaar. U ziet hem hier op een filmpje tijdens zijn 12e les waarbij hij 170 apm (!) haalt met slechts 2 fouten. Hij typt met een “goede” rechterhand. Aan zijn linkerhand heeft hij geen vingers. Hier zijn twee van zijn tenen geplaatst, waardoor hij een grijpfunctie heeft. Waar een wil is, is dus een weg. Petje af!

Lidmaatschap

lidmaatschapCBT-leden zijn voornamelijk mensen die actief zijn in het type- en tekstverwerkingsonderwijs of daarbij op een of andere bij wijze betrokken zijn. Iedereen kan lid worden. De contributie bedraagt € 35,- per jaar. Ook lid worden? Meld u aan. U bent van harte welkom bij onze vereniging. Hoe meer leden, hoe meer draagvlak voor de lobby om typeles op het curriculum van het (reguliere) basisonderwijs te krijgen.

Ten slotte

Wilt u ook een bijdrage leveren voor de nieuwsbrief en/of de website? Deze is altijd van harte welkom. U kunt uw bijdrage(n) sturen naar onze secretaris Els Bredewoud.

Een vereniging maak je samen en samen sta je sterk!

Vul informatie in bij sidebar blog om hier iets te tonen

Nieuwsbrief