Ledenlogin

53e Interstenocongres 2022: een terugblik

Van 6 tot en met 11 augustus 2022 vond het 53e wereldcongres van Intersteno plaats in het Crown Plaza Hotel in Maastricht. Ruim 200 congresgangers en wedstrijddeelnemers uit 23 landen kwamen bij elkaar voor een interessante, inspirerende, competitieve en vooral vriendschap opbouwende congresweek.

Openingsceremonie op 6 augustus aan de oever van de Maas.

Wereldkampioenen snelschrijven naar Maastricht

Het congres mocht zich ook op publiciteit verheugen: Limburg1 maakte een reportage over de deelnemers aan de diverse wedstrijden. Dat dit niet alleen met een ‘standaard’ toetsenbord gebeurt, kun je hier zien.

De wedstrijd tekstproductie bestond uit het 30 minuten van papier overtypen van een tekst in de moedertaal. Voorwaar al een hele prestatie! Senioren moeten minstens 360 apm typen, de junioren 300 apm en de pupillen 240 apm. Het toegestane foutenpercentage is slechts 0,25%. Ga er maar aan staan!

Voorbereiden in opperste concentratie.

Videoverslag WK door RTV Maastricht: interview o.a. met de Turkse Nisan Maya.

Lezingen

Carlo Eugeni ‘Easy to Read’

Op maandag en dinsdag stonden er interessante en inspirerende lezingen op het programma. De Kroatische Andrea Wawrzynek kwam met de resultaten van een door haar gehouden onderzoek naar het fenomeen ‘Previous experience and predispositions for successful typing’. Voor typedocenten een interessant item. Lees het volledige verslag hier. In de middag- en avonduren volgden de ontspannende excursies en het councildiner voor genodigden.

Prijsuitreiking

Op woensdagmiddag vond de ceremoniële prijsuitreiking plaats.

De top 3 bij de senioren tekstproductie (standaard toetsenbord) wordt bezet door leden van Intersteno-Turk. Erdi Çiller is met 785 apm en 0,051% fout de nieuwe wereldkampioen typen.

Goud voor Erdi, zilver voor Ylias en brons voor Emrah uit Turkije.

Jonáš Vala uit de Tsjechische Republiek werd eerste bij de junioren (17-20 jaar) met 786 apm en 0,102% fout. Bij de pupillen werd Nisan Maya Tunçoğlu (14 jaar) uit Turkije eerste met 682 apm en 0,044% fout.

De eerste Nederlander op de ranglijst senioren is Ivo Verseput. Hij behaalde met 442 apm en 0,053% fout de 28e plaats. Van harte feliciteren wij de geslaagde deelnemers met hun diploma. Nieuwsgierig naar alle uitslagen? Klik hier.

Farewell, arrivederci, auf Wiedersehen, sonra görüşürüz etc.

De congresweek werd in het Bonifantenmuseum afgesloten met de traditionele ‘Farewell Party’. Vanwege het prachtige weer kon deze heerlijk buiten gevierd worden.

Joeke, Joke en Anneke Interinfo Nederland

54e congres 2024: Polen of het VK?

Twee landsgroepen zijn in de race om het volgende congres in 2024 te organiseren: Polen en Verenigd Koninkrijk. In de loop van het volgende jaar zal bekend worden welk land ons verwacht. Welk land het ook wordt: het Interstenocongres is meer dan de moeite waard!

Uwe Brüdigam maakte dit fantastische videoverslag.

Volg Intersteno

Intersteno E-news.
Foto’s van het NK 2022 in Utrecht sieren de cover van de 100e editie.

E-magazine Tiro.

#Intersteno2022

Intersteno anthem (volkslied van Intersteno)

Historie en achtergrond van Intersteno.

Vul informatie in bij sidebar blog om hier iets te tonen

Nieuwsbrief