Ledenlogin

Nieuwsbrief mei 2020 | Evi Droste | Internetwedstrijd | Studiedag

In memoriam: Evi Droste

vslm evi droste hamerOns erelid Evi Droste-Weustink is op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Tubbergen overleden. Evi was erelid van onze vereniging CBT (voorheen VSLM) en heeft veel voor de VSLM betekend. In 1965 werd Evi lid van de VSLM. Door haar betrokkenheid bij deze vereniging heeft men haar gevraagd om de rol van voorzitter op zich te nemen. Dit heeft ze gedaan tot haar 70e. In 1997 heeft ze het stokje overgedragen. Naast het feit dat Evi veel heeft betekend voor de vereniging heeft ze ook veel gedaan voor de toenmalige lerarenopleiding voor machineschrijven en stenografie die de VSLM verzorgde in Zwolle. Als praktijkdocent machineschrijven en stenografie inspireerde ze de leerlingen op een bijzondere manier. Wij hebben haar leren kennen als een zeer gedreven lid van onze vereniging en een sterke voorzitter. Ook nadat ze voorzitter af was, heeft ze de vereniging nog met veel passie gevolgd. De VSLM zat in haar bloed. De laatste vijf jaren verbleef ze in verpleeghuis TMZ de Meulenhof in Tubbergen alwaar ze op 8 april jl. is overleden.

Intersteno Internetwedstrijd 2020

Van 14 april tot en met 1 juni 2020 vinden voor de 18e keer de Internetwedstrijden van de Internationale Federatie Intersteno plaats. Om uw leerlingen enthousiast te maken voor typen in wedstrijdverband kunt u ze laten meedoen met deze internetwedstrijd. Degenen die aan de minimumnorm hebben voldaan komen direct op de internationale ranglijst van Intersteno. De registratie en aanmelding hiervoor gaan via onze landgroep Interinfo. Inschrijven kan tot 11 mei a.s. Deelname is gratis!internet-contest-2020

Twee soorten wedstrijden

  1. Moedertaal: je typt in het Nederlands. De wedstrijdtekst duurt 10 minuten.
  2. Meer talen: een echte uitdaging! Er zijn 17 beschikbare talen. Goed te doen zijn: Engels, Spaans en Italiaans.

Er kan onbeperkt en gratis geoefend worden: klik hier en kies voor Nederlands. Nieuwsgierig? Bekijk hier het filmpje van de vorige editie. Meer informatie? Bernhard Boot of Joeke Spierings.

Virtuele diploma-uitreiking

TW-taart

TypeWorld-taart

In maart en april jl. hebben vele kandidaten voor het diploma typevaardigheid online examen gedaan. Omdat een diploma-uitreiking niet mogelijk was, zijn de opleiders heel creatief geweest met het bedenken van een virtuele diploma-uitreiking. In nieuwsbrief van april jl. is de collage van de Typejuf gepresenteerd.

Klik op de naam van de opleider om mee te genieten van hun creativiteit:

Typeschool Ravizza

Kindertypecursus.nl

Bijeenkomst opleiders online

Op vrijdag 15 mei 2020 om 13.30 uur is er een bijeenkomst waarin we net als vorig jaar het schooljaar evalueren. Wij doen dit deze keer online met Google Zoom. Natuurlijk kunt u ook punten inbrengen. Om de bijeenkomst zo goed mogelijk te laten verlopen, is het maximum aantal deelnemers tien. Aanmelden kan bij Els Bredewoud. Als er meer belangstelling is, zullen wij op een ander moment deze bijeenkomst op korte termijn herhalen.

Typeles (weer) op school

terug naar schoolOp 11 mei a.s. gaan de basisscholen weer open. Voor degenen die nog bezig zijn met hun cursus(sen) is dat een goed bericht. Zo kan deze wellicht toch nog voor de zomer worden afgerond met een CBT-examen. Maar hoe is het op school geregeld voor jou als buitenschoolse docent? Of bij de opleiders die een eigen cursusruimte hebben? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen en/of oplossingen.

Vul informatie in bij sidebar blog om hier iets te tonen

Nieuwsbrief