Ledenlogin

Nieuwsbrief maart 2020 | NK typen | Studiedag | Intersteno

Heel Holland typt!

NK-logoOp zaterdag 18 april 2020 is het Nederlands Kampioenschap Typevaardigheid in het Erve Asito (Heracles) in Almelo. Aanmelden kan via de website. Wie weet wordt uw leerling kampioen! De wedstrijdnormen vindt u hier. Op de website van het NK Typen staan de uitslagen van de vorige editie en leuke foto’s. Natuurlijk kunt u ook zelf meedoen in de categorie volwassenen. Het is een leuk evenement en zeer goed voor een gezonde, competitieve collegialiteit. Bovendien laat u zien dat u ook een topper bent in typen! Inschrijven kan tot 10 april 2020.

Intersteno internetwedstrijd

Van 14 april tot en met 11 mei 2020 vinden voor de 18e keer de Internetwedstrijden van de Internationale Federatie Intersteno plaats. Om uw leerlingen enthousiast tinternet-contest-2020e maken voor typen in wedstrijdverband kunt u ze laten meedoen met deze internetwedstrijd. De registratie en aanmelding hiervoor gaan via onze landgroep Interinfo. Het is natuurlijk erg leuk om (met enkele collega’s) een middag te organiseren om deze wedstrijd te houden; bijvoorbeeld als voorbereiding of voorronde voor het NK! Degenen die aan de minimumnorm hebben voldaan komen direct op de internationale ranglijst van Intersteno.

Twee soorten wedstrijden

  1. Moedertaal: je typt in het Nederlands. De wedstrijdtekst duurt 10 minuten.
  2. Meer talen: een echte uitdaging! Er zijn 17 beschikbare talen. Goed te doen zijn: Engels, Spaans en Italiaans.

Er kan onbeperkt en gratis geoefend worden: klik hier en kies voor Nederlands. Nieuwsgierig? Bekijk hier het filmpje van de vorige editie. Meer informatie kunt u krijgen bij Bernhard Boot en Joeke Spierings.

Studiedag 15 mei 2020

Ook dit jaar is er een bijeenkomst waarin we net als vorig jaar het afgelopen schooljaar evalueren. Deze bijeenkomst zal worden gehouden te Amersfoort of Veenendaal. Op deze dag zijn er tevens workshops Office 365, Google Docs en Word Online speciaal voor docenten. Een uitgewerkt programma wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd op deze website. Natuurlijk kunt u punten inbrengen én u kunt zich alvast aanmelden bij Els Bredewoud. Deelname kost € 35. Voor CBT-opleiders is deze bijeenkomst/studiedag gratis.

Interstenocongres 2021

Maastricht 2021In september 1887 vond het eerste congres plaats in London. Dit was een idee van Sir John Westby Gibson om het 300-jarig bestaan van het moderne kortschrift (stenografie) te vieren. Hier kwamen 400 deelnemers een hele week samen om te discussiëren over het gebruik van stenografie in de parlementaire en gerechtelijke verslaglegging. Belangrijk hierbij was de invloed hiervan op scholing en de komst van de vrouwen in deze ‘mannelijke’ wereld. Lees meer…

Het 53e Interstenocongres vindt plaats van 21 tot en met 27 juli 2021 in Maastricht. Het belooft weer een interessant congres te worden met daarin het WK typen, tekstverwerken en meer, vele lezingen en gezellige, informele ontmoetingen van vakgenoten uit de hele wereld. Neem dus een kijkje op de website.  Met zo heerlijk dichtbij in ons eigen land in de prachtige stad Maastricht kunt u deze kans niet laten lopen.

Vul informatie in bij sidebar blog om hier iets te tonen

Nieuwsbrief