Ledenlogin

Nieuwsbrief april 2019 | NK 2019 | Intersteno | Brainstormsessie

NK typen 2019 geslaagd

NK Typen 2019 (45)Wat was het weer een fantastische wedstrijddag in het Polmanstadion in Almelo! Met trots en voldoening kijken wij dan ook terug.

70 Deelnemers verdeeld over de drie leeftijdscategorieën hadden zich gemeld om te wedijveren in de onderdelen Nederlandse tekst, de Estafette en voor de volwasNK Typen 2019 (41)sen deelnemers ook nog de Engelse tekst. Op www.nk-typen vindt u het verslag van het afgelopen NK. U kunt daar ook leuke foto’s bekijken en natuurlijk staan daar de uitslagen van de beste drie prestaties van elke categorie. De resultaten zijn verbluffend. Zo haalde Naomi Snijders in de categorie tot 12 jaar 3800 aanslagen met 0 fouten en we hadden een ex aequo op de derde plaats (3070 aanslagen)! In de categorie volwassenen was het Wendy Lempers die met 6426 aanslagen wederom de eerste plaats wist te behalen. De afgelopen week verscheen er een leuk interview met Wendy in de Nieuwe Revu in de categorie ‘allemaal winnaars’.

HNK Typen 2019 (51)et is goed om te zien dat de belangstelling groeit. Dit jaar hadden we bijna tweemaal zoveel deelnemers. Ook mochten we enkele nieuwe opleiders verwelkomen: erg goed voor de diversiteit. Natuurlijk ontbraken ook onze enthousiaste Belgische deelnemers niet. De organisatie van het NK typen, bestaande uit Interinfo, CBT (Centraal Bureau Typevaardigheid) en Uitgeverij Instruct, heeft er alles aan gedaan om deze dag te laten slagen. Daar hebben we u natuurlijk ook voor nodig. Wat vond u goed gaan? Wat kan beter? Laat het ons weten!

In 2020 is er weer een Nederlands Kampioenschap typen. We hopen natuurlijk dat u en/of uw leerlingen dan ook weer meedoen. Het is een leuk evenement en zeer goed voor een gezonde, competitieve collegialiteit. Probeer ook collega’s, vrienden, vriendinnen etc. enthousiast te maken voor dit evenement en neem ze volgend jaar mee! Winnen is leuk, meedoen is nog leuker!

Wij zien ernaar uit u volgend jaar weer te ontmoeten in april of mei. Via nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van de locatie en de datum.

Intersteno internetwedstrijd

Op dit moment vinden voor de 17e keer de jaarlijkse Internetwedstrijd typevaardigheid van de Internationale Federatie Intersteno plaats. Hieraan doen 29 landen mee en dit jaar 15 Nederlanderinternet-contest-2019-1s. Om uw leerlingen enthousiast te maken voor typen in wedstrijdverband kunt u ze laten meedoen met deze internetwedstrijd. Deze zal weer gehouden worden in het voorjaar van 2020. De registratie en aanmelding hiervoor gaan via onze landgroep Interinfo. Het is natuurlijk erg leuk om (met enkele collega’s) een middag te organiseren om deze wedstrijd te houden; bijvoorbeeld als voorbereiding of voorronde voor het NK! Degenen die aan de minimumnorm hebben voldaan, komen direct op de internationale ranglijst van Intersteno.

Extra: brainstormsessie

brainstormZo’n beetje aan het einde van het cursusseizoen zijn we allemaal weer een (schooljaar) ervaring rijker. Wij zijn nieuwsgierig naar de ervaringen die u heeft opgedaan in en tijdens uw lessen. Waar bent u tegenaan gelopen? Waarin zou u advies willen krijgen? Wat motiveert u om op te leiden voor een CBT-diploma? Of wat houdt u tegen? Waarom alleen typevaardigheid? Zijn er didactische en/of pedagogische knelpunten? Wilt u extra vaardigheid in Word of Google Docs? Zomaar een paar zaken waar we als bestuur graag eens samen met u over willen ‘brainstormen’. Wij organiseren deze sessie op vrijdag 14 of 21 juni 2019 op een voor u centrale locatie. Wilt u hieraan punten toevoegen? Uw bijdrage leveren? Wilt u hierbij aanwezig zijn? Stuur alvast een mail naar Els Bredewoud. Dan kunnen wij een voorlopig programma opstellen en publiceren op deze website.

Fijne paasdagen

Aan het einde van de Stille Week is het nu tijd voor bezinning en rust. Wij wensen u allen fijne en zonnige paasdagen.Pasen

 

 

 

Vul informatie in bij sidebar blog om hier iets te tonen

Nieuwsbrief